Vilka glas är godast att dricka bubblor ur?

Vilka glas är godast att dricka bubblor ur?

Vi älskar champagneglas! Vi älskar dem i alla dess former, storlekar och utföranden. Jo, man skulle kunna kalla oss champagneglassamlare faktiskt…

IMG_3132

När det kommer till glas att dricka bubbel ur finns det väl egentligen inga regler. Man dricker ur det glas man gillar mest helt enkelt. Dock har vi blivit petigare med tiden, och det känns viktigt att glasen är tunna och fullständigt kristallklart rena, fingeravtryck tex går bort direkt! Att sippa bubblor ur sitt favoritglas i en trevlig miljö med människor man tycker om anser vi är höjden av njutning. Bubbles n´Blast presenterar här sina favoritglas!

IMG_3134

  

Olika glas tjänar olika syften. Många av oss dricker champagne i de klassiska, höga, smala glasen. Den långa formen är inte bara  vacker att dricka champagne ur, den hindrar även bubblorna från att försvinna. Vad många inte vet är att vi går miste om en del av champagnens smak när vi häller upp drycken i ett avlångt glas.

Precis som vin behöver även champagne tid på sig att andas.  Problemet med de avlånga, smala champagneglasen är att du inte kan känna doften på samma sätt eftersom glaset är för smalt i öppningen.

Men vilket glas är då bäst att dricka champagne ur? Det beror helt på vad du är ute efter! Om du föredrar bubblorna är det avlånga glaset bäst. Ett klassiskt coupeglas är däremot att föredra om du vill ha ut maximal smak ur dina bubblor.

IMG_3133
Glas från Indiska

Vi säger: variera! Och njuut!

Skål!

Write a comment