Bubbles testar: Urban Deli, Sveavägen, Stockholm

En iskall januarikväll. Isande vindar och snöglopp piskar ansiktet. Vad passar då bättre än ett mysigt besök på en varm och välkomnande restaurang? Bubbles n´Blast valde Urban Deli, mitt i Stockholm, och slank in från kylan och in i värmen.

IMG_3240

Det finns många anledningar att gilla UD. Vi har den härliga entrehallen, med nybakat bröd, korgar som dignar av ekologiska grönsaker, hyllor med oljor och marmelader, blommor för självplock. I delikatessdiskarna kan du köpa färsk fisk och skaldjur.

IMG_3239IMG_3241IMG_3242

Ikväll har vi bokat bord för att njuta av en middag i goda vänners lag. Vi gillar den avslappnade atmosfären och den otvugna stämningen. På Urban Deli får man vara som man vill, alla välkomnas hjärtligt.

Runt det stora runda bordet bakom oss skrattar killgänget som verkar ha startat en helkväll med kompisarna, och bredvid oss sitter ett ungt par med litet barn i knät.

Vi startar med bubblor och färska ostron. Det stora fatet med pinfärska delikatesser är till bredden fyllt med is och tillbehör som picklad rödlök, citron och tabasco. Att säga att ostronen var delika är en underdrift.

IMG_3236IMG_3238

Vi är glupande hungriga och bestämmer oss för att fortsätta med UD´s berömda tacos. Spröda, läckra tacoskal med avocado, mango, chili, koriander & creme fraiche bärs fram. Vi väljer ett krispigt Sauvignon Blanc till. Perfektion.

IMG_3237

Bubbles n´Blast avslutar med UD´s charkbricka. En fräsch blandning av chark med tillbehör som kronärtskocka och cornichoner, oliver och tapenade.

På vägen ut passerar vi genom bardelen. Nu är musiken uppskruvad och vi kryssar mellan glada människor som varvar upp inför en glad kväll på stan.

Vi rekommenderar verkligen den här oasen, in och njut oavsett om du är frukostsugen eller letar restaurang för din date.

IMG_3244

Write a comment