En prosecco signerad spanska Freixenet

Vid en första anblick känns det lite oväntat att spanjorerna satsar på att ta fram en prosecco. Men egentligen, varför inte? Producenten Freixenet är världens största producent av mousserande viner och producerar varje år hisnade 130 miljoner flaskor Cava. Av dessa 130 miljoner flaskor exporteras 1 miljon till oss i Sverige. Att intresset för mousserande viner har ökat i Sverige märks. Systembolagets siffror visar att på bara ett år har försäljningen av mousserande viner i Sverige ökat med 100 %!

I veckan hade vi nöjet att närvara vid pressvisningen av Freixenets Prosecco i regi av DinVinguide.se. (Här hittar du film från eventet.) Den nya produkten är en prosecco av hög kvalité tillverkad av Glera-druvor från Italiens Prosecco-region Veneto. Flaskan som ni ser är ut över det vanliga, oerhört vacker och stilfull och kommer garanterat främja försäljningen.

Hur smakar den då? Det är en följsam prosecco som är lätt att tycka om. Smaken är fruktig med inslag av citrus, päron och äpple. Passar exempelvis fint en varm sommareftermiddag i härlig loungemiljö.

Så här kommer vi att se ut i sommar när vi hänger i loungen varma sommareftermiddagar.

Freixenet Prosecco Nr 77774, pris 99 kr 

Druva: 100 % Glera

Sötma: 1,7 g/100 g

Bubbles n´blast betyg: Freixenet Prosecco är en söt prosecco men ändå välbalanserad. En prosecco som är lättdrucken och passar många skulle vi tro. Perfekt att servera en varm sommareftermiddag tillsammans med exempelvis jordgubbar. Flaskan är oerhört vacker och i en ishink kommer den se ut som en diamant. Ett plus för snygga och lite ovanliga flaskor för prestationen är viktig.  Freixenet Prosecco finns tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment.

Write a comment