Bubblor från Gardo Morris – alltid ett säkert kort

Det finns smaker, utseenden och dofter som man behöver vänja sig vid för att lära sig att älska. Sen finns det kärlek vid första ögonkastet. Eller vid första klunken i det här fallet. Vi talar förstås om de ljuvliga skapelserna från Gardo & Morris!

Gardo & Morris är ett litet familjeägt Nya Zeeländskt/ Svenskt vinföretag. De är baserade i Sverige, driver sitt företag från Sverige men befinner sig i Nya Zeeland varje vinter för att göra sina viner.

Vad är det då vi gillar så mycket med Gardo Morris Marlborough Sauvignon Blanc- bubblor? Svaret blir både filosofi såväl som smak. Företaget grundades 2006 och har stadigt vuxit och utökat sitt sortiment. Gardo Morris håller fanan högt och har valt att endast samarbeta med vingårdar som delar deras vision att framställa de bästa vinerna men i samklang med naturen och i liten skala.

Skaparna av vinerna är utbildade i Master of Applied Science – Läran om Vin och Vinproduktion, på Nya Zeeland och har burit filosofin om biodynamisk odling utan tillsatser och konserveringsmedel med sig genom åren.

”Att kunna producera våra viner med minsta möjliga besprutning och tillsatser är väldigt viktigt för oss eftersom det bidrar till att producera renodlade, äkta viner och som ett plus bidrar det till en bättre miljö.”

Som bubbelälskare är vi förstås extra förtjusta i Gardo & Morris mousserande viner. Smaken är frisk och det mousserande vinet har en karaktäristisk smak av den underbara Sauvignon Blanc-druvan. Vinet är Torrt, aromatisk, fruktig, mycket frisk smak med inslag av passionsfrukt, svartvinbärsblad och krusbär. Den mousserande Brut Rosen´är en delikat blandning av Chardonnay och Pinot Noir.

 

“Vår egen vinproduktion – Gardo & Morris – ligger i Nya Zeeland och vårt mål där är att skapa exceptionella ”single vineyard” viner med druvor från Nya Zeelands bästa vinregioner. Våra viner är gjorda för att passa till mat och de återspeglar klimatet, jordmånen och vingårdens läge samt druvsort. Genom att arbeta med små vingårdar har vi möjlighet att plocka de allra bästa druvorna och sedan genom en mild behandling i vineriet omsätta dessa till unika handgjorda viner.”

Bubblesnblast tycker att Gardo & Morris viner passar ypperligt till såväl en fördrink, till en kyld skål en varm eftermiddag på verandan som till mat. Det ä helt enkelt en pålitlig klassiker som det alltid finns ett par flaskor av hemma hos oss! Cheers!

 Gardo & Morris Nr 7708

Sparkling Sauvignon Blanc , 2014

Nya Zeeland , Marlborough

102:-
Flaska , 750 ml

Alkoholhalt
12,5 %

Torr, aromatisk, fruktig, mycket frisk smak med inslag av passionsfrukt, svartvinbärsblad, krusbär och citron. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.

Gardo & Morris Nr 7732

Brut Rosé

Nya Zeeland

112:-

Flaska , 750 ml

Alkoholhalt 12,5 %

Torr, bärig, mycket frisk smak med inslag av smultron, röda vinbär, kex och blodgrapefrukt. Serveras vid cirka 8°C som sällskapsdryck, aperitif eller till lätta kycklingrätter och fisk.

Write a comment